MÅLET SOM DRIVKRAFT

2 juni 2017

För att veta vilken väg du skall gå, behöver du först ta reda på vart du vill!

Alltså är  FÖRSTA STEGET- SÄTTA MÅL!

Vi får ofta höra att någon vill skapa sig bättre och sundare vanor i livet och vi frågar dem då, vad tänker du på då?

Ja, du vet bli lite sundare och så där. Och, det är redan här vi vet att personen framför oss inte kommer att klara av att nå dit,  då de inte har en aning om vart de vill.

För det händer ju inte bara av sig självt? Hur bestämmer du dig och hur vet du vad som är rätt? Ja det finns många frågor och oftast ligger svaren närmare än du tror.

Vi vill försöka se det positivt, vi vill först och främst uppmuntra. Ställ dig frågan- vad vill jag göra?  Istället för vad vill jag inte göra?

Kraften behöver dessutom komma inifrån dig själv, det hjälper inte att någon annan tjatar. Viljan behöver du ha, när den finns, då kan du be om uppmuntran utifrån.

Tänk på att välja ut de i din omgivning som du vet ger dig energi och visar att de tror på dig!

För att uppnå något behöver du såklart även veta vad du vill uppnå, alltså sätta ett mål. Vi tänker stort! Vi tänker och förespråkar att sätta mål för livet… men det betyder inte att vi inte lever här och nu! Livet är här och nu, men det vi menar är att det är sunt att tänka att du skapar något som ska vara för livet. Alltså ingen stress, allt behöver inte göras till i eftermiddag eller beach 2017.  Du kan dela upp dina mål och förändra en sak i taget. Tänker du långsiktigt är det oftast lättare.

Så sätt upp mål, olika typer av mål. Ett stort långsiktigt mål, som är en utmaning och ordentlig drivkraft för dig. Sedan sätter du upp små delmål, du kan sätta upp flera mål för varje dag eller mer sällan. Gör det som passar bäst för dig. Dessa mål ska du kunna klara av, de ska ge dig energi att orka och vilja fortsätta! På sikt kommer dessa mål ta dig till ditt stora huvudmål, ditt sätt att leva livet på…

Bara att börja! Vad vill du förändra? Vad vill du göra för att må bättre i din vardag? Vad gör dig glad och lycklig både nu och sedan… Vilka ”medaljer” vill du vinna? 😉

Kom ihåg att målet är det som ni tar sikte på i ert görande, när motivationen tryter!

Lycka till med ert görande!

 

Kramar

Emma och Camilla