MOTIVATIONEN

7 juni 2017

 

Den motivationen som kommer inifrån dig själv är den du skall ge bränsle!

För att du skall kunna ge dig själv en sportslig chans att hitta din inre motivation måste du först bestämma dig för vad du vill!
Det är det vi kallar att sätta mål, stora som små, långa och korta och alltid nåbara och utmanande på ett sätt som passar dig!


När du har hittat mål som du känner kan få igång din inre motivation gäller det att skriva ned din tänkta väg dit. En fördel är att både ha plan A, B, C, D och ibland även E då livet bjuder oss på olika utmaningar längs vägen, det gör att vi ibland kan behöva justera vägen mot målet utan att ändra själva målet…

Detta låter ju glasklart och enkelt…eller…

Hur kan då motivationen ibland vara helt spårlöst försvunnen?

Det är väldigt underligt… Spelar inget roll hur starkt mål du än har, ibland, vissa stunder, dager eller perioder, är den som bortblåst.

Vad gör man då, väntar in att motivationen ska återvända?

Nej! Det är inte vårt tips!!

Se istället till att bara göra. Gör något, om allt känns het hopplöst, gör i alla fall det minsta möjliga av ”rätt” beslut. Det är där du behöver börja, det är i just dessa stunder du kan skapa en ny god vana. Ju fler gånger du klarar av att bryta ditt gamla invanda mönster, desto lättare blir det.

Det behöver inte alltid pressa dig till det tuffaste träningspasset, eller att anamma alla nya matvanor på en och samma gång. Tänk långsiktigt och hållbart, om något ska kunna bli en vana eller din nya livsstil, gäller det att tänka för livet!  Allt kommer inte kunna hända på en och samma dag. Gör små saker i din vardag som du kan känna dig stolt över. Och få energi ifrån, och tillslut blir stunderna då du inte hittar din motivation färre och färre.

Försök att få in tankarna på målet, varför du vill skapa en förändring?

Många gånger hjälper det, men inte alltid.
Ibland behöver du bara se till just  denna stunden och ta dig igenom din tillfälliga svacka. Låta känslorna av misslyckande komma, och gå. Inte dras med i tankarna av att du känner dig omotiverad och dålig. Utan istället bara acceptera läget, och sedan återgå till din smarta plan. För kraften och energin finns där! Och då gäller det att ta chansen. Det är då du kör, och gör dig själv stolt.

Och glöm inte att ibland ställa dig frågan -är målet du satt upp för dig själv viktigt? Stämmer det fortfarande överens med verkligheten. Om svaret är ja, håll fokus och gör jobbet. Om inte, då är det dags att sätta nya mål och lägga en ny plan för livet.