JAG KAN LÅTA SKEPTISK TILL ORDEN MEN ÄR POSITIV TILL GÖRANDET

7 augusti 2017

Jag är skeptisk till alla ord…. Men positiv till själva görandet i Bra vanor för Livet!

 

” Man vill ju vara en sådan som tränar…”

” Jag tycker att det där med träning är rätt överdrivet… men…jag fattar ju ändå att det är bra…”

” Min granne är så jobbig… han tränar hela tiden… jag blir trött bara jag ser på honom… Själv sitter jag i soffan och väntar på att – Sveriges soffpotatisar skall börja…. Det är ett så bra program…..”

” Varför äter du inte kött? ”  ” Jag har inte tid att träna!” ” Det är lätt för dig att säga att man skall träna och sluta stressa…”

Ja, kommentarerna och åsikterna är många kring vad som är bra för ens egna hälsa eller inte… Dock, oavsett åsikter så finns det en hel del basfakta att gå på…. Även om även de ifrågasätts bland en del 😉

 

Snabbt sammanfattat tror jag på – en sund själ i en sund kropp – och det är det jag tränar på själv genom att skapa bra vanor som är hållbara i livets alla delar…

 

Och,

 

Hela Green & Kallins utbud är avdragsgillt enligt Skatteverkets kriterier!

 

Jag  har läst och tittat igenom skatteverkets text om personalförmåner, vad gills och vad gills inte… hur mycket får man lägga på detta…. Enligt skatteverket så har de inte satt en speciell summa… de har som riktmärke ca 1000kr/ anställd och aktivitet …och meningen – till ett mindre värde …. används frekvent i texten…  Texten är rätt otydlig men innehållet bra, dvs det går att få pengar från sin arbetsgivare om man har en klok arbetsgivare och är man arbetsgivare så är detta avdragsgillt och det gillar man ju som arbetsgivare J

Så, då är det ju bara att köra!

Vill ni ha mer konkret inspiration så titta på inslaget i TV 1 morgonprogram den 7 augusti 2017…. Om företaget som vågade satsa på en ökad tydlighet i sin hälsosatsning på arbetsplatsen… med främsta syfte att förbättra den psykosociala arbetsmiljön… de tror på devisen – en sund själ i en sund kropp…. De ger extra semesterdagar i utbyte mot att personalen tränar….. Va! Hot metoder… Skall inte motivationen komma inifrån??? Jo, men har du suttit och väntat under en lång tid på att den skall komma…. Är det superbra att få en kickstart…. Och även under hela resan dvs träna för livet…. Behövs delmål… för att kunna fira… att vi är på väg….

Så, lyssna på Green & Kallins podd imorgon där pratar vi lite mer om detta…och om varför jag är så skeptisk… till alla ord… 😉

 

Gå ut och gör något som är bra för dig idag!

 

Själv skall jag ta en lufsing i skogen med en granne… Lufsing vad är det? Ja, inte vet jag…vi bara gör det 😉

 

Kram Camilla