KASTA LIVBOJEN

18 september 2017

När vet man att det är dags att kasta i livbojen? Ja, när vi är ute på det riktiga havet och seglar, är det lätt…när någon trillar i havet.

Men, hur vet vi att det är dags om vi pratar om livets hav? Där vi alla är ute på olika seglatser, med olika färdriktningar och mål. På det riktiga havet när vi seglar följer vi de regler som gäller ihop med gott sjömanskap. Detta är för de flesta helt naturligt att göra.

Men, hur gör vi på livets hav? Där följer de flesta av oss de lagar som gäller och använder oss av sunt förnuft. Eller gör vi det? Använder vi oss av sunt förnuft?  Tar vi oss tiden till att stanna upp och reflektera över vad det är idag?

I min vardag ser jag många tecken på osunt förnuft ( ett nytt ord 😉 ) Eller vad kallas det när vi kör våra barn till skolan, när det bara tar 15minuter att gå. Eller att vi kör bilen till gymmet för att sedan ställa oss på en ”walking” maskin ( ja, men jag tränar ju i alla fall då 😉 )

Det är svårt idag att prata om vårt osunda förnuft då det framkallar det dåliga samvetet hos oss alla. Av det dåliga samvetet kommer sällan kloka tankar och sköna känslor.

Så vad skall vi göra då? Jag har ett förslag. Vi börjar alla med oss själva, stannar upp och tittar in i oss själva. Och bestämmer oss för att göra en så kallad höstrensning. Vi rensar ut det vi tycker är osunt efter en stunds reflekterande. Sedan stoppar vi in flera sunda förnuftstankar och beteenden. På så sätt kanske det kommer ut lite bubblande glada skratt inifrån själen och ditt hjärta.

Värt att försöka, DU gör som DU vill. Jag kan inte påverka någon annan än mig själv.  Och, jag har börjat.

UT: Vara sen och skjuta upp små jobbiga saker till sen.

IN: Prioriteringslista på morgonen och bocka av

Resultat: Tid till 30minuters promenad/ dag

Kram Camilla