REFLEKTION, PERSPEKTIV OCH VÅGA VARA NÖJD

18 april 2018

 

Vi är alla olika och har såklart all rätt att tycka och känna olika saker. Vår jord är rund och kan uppfattas stor för många, nästan för stor och de saker som händer långt borta från oss, tenderar att nästan inte ens finnas.

Att det dör några hundra barn i könstympning varje år märks nästan inte alls på vår sida av världen… det känns nästan för övermäktigt och för jobbigt att ta in att det fortfarande händer… att människors okunskap kring hur farliga dessa vanvettiga ingrepp är…samtidigt på vår sida av världen verkar vi ha en stor okunskap i hur bra vi har det och vi verkar sakna känslan av att vara nöjd… Så det finns alltid två sidor av myntet.. Att sitta ned på en klippa med en vän och reflektera över vad som händer i vår stora värld och sedan landa i stor tacksamhet över det lilla. Det är för mig lycka och ger mig den kraft jag behöver för leva på ett sätt som jag tror på i det stora som i det lilla!

Var snälla mot er själva och andra, så skall vi se att vårens värme mot oss snart vandra…
Kanske inte rim och vers är min melodi 😉