Rosevin, guld och gröna skogar

26 maj 2018

Det är nu det gäller att titta på sociala medier med en mer nyanserad tanke och känsla. Bilder på rosevin, glittrande tillställningar vid havsbandet och glada fester svämmar över i flödet. Att ens egna verklighet just för stunden inte känns nära dessa bilder, kan skapa en känsla av orättvisa och jag vet inte om jag vågar nämna ordet – avundsjuk.

Man själv sitter där med tråkig mat på bordet, trött i både huvud och kropp efter timmar av tjatande på man och barn om saker som inte gjorts i rätt tid. Man kan ju undra varför man fortsätter att tjata om detta, dag ut och dag in, när det ändå aldrig verkar gå in genom öronen på dem. Och, en annan fråga är: vad är rätt tid? Varför är det just jag som skall bestämma när rätt tid är 😉 Ja, antagligen är jag idag denna ljuva sommarkväll den enda på jorden som upplevt detta och känner en lätt bris av orättvisa, den stora orkanen av orättvise känslor den står barnen för 😉
Men, jag har också druckit rosé och varit på glittrande tillställningar vid havet och dansat på borden, ja jag har faktiskt det 😉 Allt detta känns ikväll som en svunnen tid, men imorgon är en ny dag med nya möjligheter till sköna känslor igen och härliga bad i havet. Alla får ha dåliga dagar, det är liksom en del av livet. Det viktiga är att komma igen och ta nya tag efter att man vilat i den lite molnigare delen av huvudet en stund.
Alldeles nyss blev jag glad och kände inte en enda känsla av orättvisa eller avundsjuka, utan ren glädje, när jag såg världens bästa kollega, Emma med coola Bente och söta Emil på en glittrande fest vid havet.

Njut av livet och var snälla mot er själva!

Kram