SNÄLLA NYA ÅRET

Vi hoppas att 2019 blir ett snällt år, på alla möjliga plan. Att vi kan vara snälla mot varandra, snälla mot oss själva, snälla mot vår planet, helt enkelt välja snäll först. 

Det betyder inte att du slipper göra jobbiga saker, att du aldrig få lov att prata om jobbiga saker, eller aldrig får eller kan ställa krav. 

Det vi menar och det vi hoppas är att fler inser, att om vi hjälps åt och om vi uppmuntrar varandra går allt mycket lättare. Om hjärtat får vara med på vägen till våra mål så kommer allt kännas mycket skönare. 

Ibland är livet tufft mot oss, ibland kan vi inte bara göra saker som gynnar oss. Ibland behöver vi göra jobbiga saker, vi behöver ta ansvar. Just det som är allra jobbigast, kan faktiskt vara det allra snällaste du kan göra mot dig själv. Vi tror dessutom att allra först  behöver vi börja just där, med oss själva och i de små detaljerna. Utifrån det kan vi sedan skapa stordåd tillsammans.

Vi har delat in vårt 2019 i olika perioder, eller snarare varje månad har vi skapat ett tema för. Temat för januari månad är, hållbar planering och att hitta sitt varför.

Vi antar att många är eller var supertaggade på ett nytt år. Peppade på att ta tag i sina nyårslöften, börja träna, gå ner i vikt och så vidare, alltså precis som vanligt inför ett nytt år. För vissa har inspirationen redan dalat, för några få kanske hoppet fortfarande lever. Eftersom vi tyvärr vet, genom erfarenhet att det sällan håller hela vägen för de allra flesta av oss. Vill vi istället uppmuntra till att gräva något djupare ner i er själva. Alltså ställa er frågan – Varför? Varför vill jag detta? Eller vill jag ens? Kanske vill jag något helt annat? Något som inte alla andra verkar vilja. 

För att ditt varför ska ploppa upp, krävs tid, så nästa steg är att ge er själva tid. Stäng av intryck utifrån, ta en promenad i tystnad, sätt dig på en bänk, drick en kopp kaffe, bara du gör det i tystnad med dig själv. Ibland går det fort, ibland tar det tid. Du kanske behöver ta många promenader och nyckel är oftast som med kärleken, den kommer när du minst anar. Ditt varför kan vara stort eller pyttelitet, det enda som betyder något är att det är DITT eget.

Tillsist, när ni hittat ert varför. Då är det dags att göra en hållbar plan för att kunna nå ert varför. Alltså med hållbar plan menar vi en plan som tar er dit ni vill. En plan som gör det lätt att välja rätt.

Följ med oss in i Februari med ert alldeles egna varför. 

Kramar 

Emma och Camilla

Andra inlägg

TACKSAMHET

Vad är det som gör att vi så ofta glömmer av vad det är vi egentligen vill göra? Innan sommaren hade vi en frukostaktivitet med

Läs mer »

LJUSET FLÖDAR & GER NYA KRAFTER

Nu märker vi att ljuset sakta men säkert börjar komma tillbaka, inte ens en snöblandat regn på en grå himmel kan hålla tillbaka eftermiddagens ljus. Något vi är

Läs mer »

SNÄLLA NYA ÅRET

Vi hoppas att 2019 blir ett snällt år, på alla möjliga plan. Att vi kan vara snälla mot varandra, snälla mot oss själva, snälla mot

Läs mer »